Sabtu, 19 Januari 2019

Simple Present Tense & Simple Past Tense

Hi, Welcome back to My Blog:)

Active: Married to help his son.
Passive: His son is assisted by Marriage

Active: Peolpe sees peace in the family as important for spiritual growth
Passive: Peace in the family is seen as important for spiritual growth.

Active: Muslims pray at least five times a day.
Passive: Prayers are carried out by Muslims at least five times a day.

NOW ... Rewrite the sentence below into the Passive Sentence!
1. Indonesia needs a lot of strong young people.
Answer: Many young people are needed by Indonesia

2. He posts stories every day.
Answer: The story is posted every day

3. The teacher teaches English once a week.
Answer: English is taught by the teacher once a week

4. We do the exercises every day.
Answer: Exercise is carried out by us every day

5. Professors plant rice on the building.
Answer: Rice is planted by professors on the building

SIMPLE SENTENCES PAST TENSE 

He wrote many books.
Many books written by him.

He returned all products.
All products are returned by him.

NOW ... Rewrite the sentence below into the Passive Sentence!
1. The students made a blog yesterday.
Answer: The blog was created by the students yesterday

2. The principal instructs students to be good students.
Answer: Become a good student told by the principal

3. Many singers sing the song.
Answer: The song was sung by many singers

4. He typed the letter last night
Answer: The letter was typed by him last night

5. We leave the gate open.
Answer: The open gate was left by us

Don't forget to comment guys!

Introduce

Hello Guys!
Welcome back to my blog
I hope you like my blog. 

Hello, my name is Alyashinta Azzahra. You can call me Alya. I am 15 years old. I'm from Indonesia. I live in Jakarta with my family. I'm a student of SMKN 11 JAKARTA. My hobbies are singing, listen music, and reading novel book.

Thank You for read my blog today😊

Language Points

Language Point 

Welcome back to my blog.

My name is Jessica. I am an architect. I am American , and I am from Los Angeles.
I am Married with two children. They are both in high school. Their school is near my office.
My Husband is an arth teacher. We are interested in travel and cinema. My sister is an accountant.

1. Name : Alyashinta Azzahra 
2. Job : Student of SMKN 11 Jakarta
3. Nationalty :  Indonesia
4. City  : Jakarta
5. Marital Status  : Single
6. Children : - 
7. Husband's wife' job : - 
8. Interests : playing games , and watch film
9. Favorite sports : play basketball 
10.Sister's/brother's Job : - 

Thank you ou for come to my Blog:)) 

Job Titles

Task 2 english Job Titles
Job titles : Write the words from the box under the correct heading.

Jobs :
- Teacher
- Principal
- Receptionist
- Personal Assistant Doctor
- Director
- Telephone Operator
- Manager Lawyer
- Engineer Cashier
- Technician

Departments :
- Accountant Finance
- Marketing
- Education

Kamis, 17 Januari 2019

introduce myself

Hello everyone!
This is my first blog
I hope you after you read you like my blog.


First, I want to introduce myself. My name is Alyashinta Azzahra, you can call me Alya. I'm 15 years old. I was born in Jakarta, 16 May 2003. I live in Jakarta with my Family. I have one brother and one sister. My brother name is Adam Pratama and My Sister name is Sarah Aulia Azzahra. My hobbies are singing and reading novel book. Because, singing makes me feel happy.

Thank you :))